Een veilig afzuigkanaal

Heeft u er wel eens bij stilgestaan dat er meer achter uw zichtbare afzuigkap zit?

Hier liggen vaak meters aan kanaalwerk om de lucht uit uw keuken naar buiten te sluizen.
Natuurlijk poetst u uw kappen, en houdt u de filterroosters goed bij door deze dagelijks te reinigen. Maar achter deze zichtbare, schone, kap kan een hoop viezigheid opstapelen.


Uit onderzoek blijkt dat 84% van de horecaondernemingen nog nooit hun kanaalwerk heeft laten schoonmaken.
Dit is enorm zonde, want zonder dat u het doorheeft stapelt zich hier vet, schimmel en stof op, wat een negatieve invloed heeft op de afzuigcapaciteit van uw kap. Dit kan tot wel 30% minder afzuigcapaciteit betekenen. Veel geur dus in uw restaurant, en ver van een optimaal energieverbruik.

Bij ernstige vervuiling kan de viezigheid ook naar beneden komen druipen, op uw vers bereide producten. En het kan nog erger…

Maar liefst de helft van alle ondernemers die te maken heeft gehad met een brand gaat binnen 2 jaar failliet.
Belangrijker nog is dat een vervuild afzuigkanaal heel gevaarlijk is. In het geval van open vuur kan er middels vonkjes of een steekvlam een enorme brand uitbreken, er is al een verhoogd risico op een keukenbrand vanaf 0,2mm aanslag.

U kunt met ons contact opnemen om dit te laten reinigen zodat u straks weer een frisse & veilige start kunt maken!


Wij komen tegen een klein prijsje inspecteren en een rapportage uitbrengen. Is uw kanaal schoon en hoeft er niet gereinigd te worden? Dan zullen wij geen kosten in rekening brengen.

Is uw kanaal wel toe aan reiniging, en laat u dit door ons uitvoeren? Dan zullen wij de kosten van de inspectie in mindering brengen.

Stuur ons een Whats App berichtje om direct een afspraak in te plannen.