TIPS VOOR DE VERBOUWING VAN UW HORECAZAAK

TIPS VOOR DE VERBOUWING VAN UW HORECAZAAK

Uw horecazaak of keuken verbouwen doet u niet elke dag. Wij zien veel verbouwingen van dichtbij, wanneer wij de keuken gaan plaatsen. Daarom hebben wij een aantal tips voor u op een rijtje gezet. Wat zijn de meest gemaakte fouten bij een verbouwing, en hoe kunt u dat anders doen?

Smalle deuropeningen
Vaak moet er een rolcontainer van uw groothandel door de deur heen passen. Regelmatig zien we dat deuropeningen hier te smal voor zijn, of dat er een hoge drempel is. Houd daarom alvast rekening met uw logistieke proces voor het bijvullen van uw voorraad.

Afval

Een prullenbak is vaak het laatste wat toegevoegd wordt in de keuken. Echter is een prullenbak snel vol en moet deze vaak geleegd worden, waarbij de zakken weer door de keuken heen naar de container gebracht moeten worden. Horecakeukens kiezen daarom vaker voor een afvalton. Deze kan ook met een onderstel met wieltjes geleverd worden, zodat hij gemakkelijk naar buiten gereden kan worden.

Verlichting op 2 groepen

Maak minimaal twee lichtgroepen per werkruimte, zoals twee lichtstraten in de keuken die apart gezekerd zijn. Als er een sluiting in de armatuur zit dan staat niet de gehele keukenbrigade in het donker. Daarnaast kan je ook 1 groep verlichting uitdoen, wanneer de brigade klaar is maar er nog wel gasten zijn. Dat bespaart weer energie!

Een open keuken? Denk na over het plafond

Als je met een open keuken werkt doe je er natuurlijk alles aan om het er mooi en netjes uit te laten zien. En wat doe je dan met het plafond? Wij zien vaak dat er gekozen wordt voor een RVS plafond. Dit zier er netjes uit en is goed schoon te houden.

Leidingwerk en netwerkaansluiting

Netwerkaansluitingen worden nog wel eens vergeten. Let erop dat je voldoende leidingen hebt en eventueel wat extra loze leidingen om later bijvoorbeeld nog een registratiesysteem aan te kunnen leggen.

Voldoende ampere

Ga er vanuit dat je minimaal 128 ampere nodig hebt voor de keuken. Uiteraard leveren wij een compleet overzicht met de vermogens per apparaat van je nieuwe keuken, zodat je een totaaloverzicht hebt. Maar zorg dat je groepenkast ook meer capactiteit heeft dan dat je nu nodig hebt, met het oog op de toekomst. Dat scheelt weer dure aanpassingen op een later moment.

Meer tips? Ons team staat u graag te woord als u nog vragen heeft: u bereikt ons via 088-203 8000 of info@kitchencreate.nl