Horecakeuken ontwerpen? Dit wil je weten

Wanneer je een nieuwe horecakeuken wil ontwerpen is het slim om goed na te denken over de verschillende gebieden van een keuken, en alle processen die er plaatsvinden. In deze blog delen we onze geheimen met jou. Dit is waar onze keukenexperts op letten.

De wens voor de verschillende onderdelen

Waar de warme bereiding plaatsvindt, is slechts een deel van de keuken. Wij zoomen even uit en kijken naar het geheel:

De daadwerkelijke productieruimte
Dan hebben we het over de koude en warme keuken, maar ook de (gekoelde) voorraad van DKW, conserven en dranken en de afwas.

Personeelsruimtes
Zoals een toilet, kleedkamer en een kantineruimte of kantoor.

Algemene opslag
Waar chemie, keukengereedschappen, onderhoudsproducten etc. bewaard worden.

Alles komt samen in de keuken

De processen die in de keuken samen moeten komen, vragen om een goede logistiek:

  • Goederenontvangst vanuit groothandel of specialist
  • Het maken van mise en place
  • Bereiding van de gerechten
  • Klaarzetten voor de bediening
  • Retourstroom vuile borden voor de afwas

Daarom denken wij met onze klanten altijd na over:

  • Waar de keuken komt
  • Hoe de hygiëne geborgd kan worden, zonder veel uren van personeel
  • Wat de ideale routing is om onnodige bewegingen te voorkomen
  • En uiteraard waar alles opgeslagen wordt

Natuurlijk doen we dat niet willekeurig. Nee, daarvoor nemen we nog een stapje terug.

Passend bij de droom van de ondernemer

Hoe wij de keuken ontwerpen is altijd afhankelijk van een aantal belangrijke factoren.

Het concept
Het belangrijkste is wel het concept van het restaurant. Daar verstaan we ook onder welke eetmomenten er ingevuld worden, is er alleen diner? Of is er ook een lunch of zelfs ontbijt?

Ook bepaalt het concept grotendeels wat voor apparatuur er nodig is. 

Het menu en de keukenbrigade
Het menu bepaalt de bereidingstechnieken. Maar zeker met de opkomst van SmartVide, slimmer werken en processen anders inrichten is het ook belangrijk om te bepalen: wat gebeurt er nog door de keukenbrigade, en wat wordt met slimme apparatuur of slimme mise-en-place producten geregeld?

Het aantal couverts
Letterlijk: hoeveel ruimte heb je nodig in de keuken en hoeveel capaciteit aan apparatuur?

De volgende keer in onze blog vertellen we je over de eisen waar de basis van de ruimte aan moet voldoen, qua tegelwerk, vloer en verlichting.

Neem gerust contact met Kitchen Create op voor een vrijblijvend advies.

Je mag ons altijd een belletje geven: 

088 – 203 8000

of laat je gegevens achter om een afspraak te maken, dan bellen wij je terug.