Wanneer ben ik toe aan een koelcel?

Overvolle koelkasten, we zien ze vaak in de horeca. Maar heb je dan nog wel overzicht op je voorraad? Negen van de tien keer zorgt het voor kwaliteitsverlies en derving. Daarnaast loopt de rekening van je energieverbruik op, want een overvolle koelkast gebruikt meer stroom om op temperatuur te kunnen komen. Wanneer je de capaciteit wil gaan uitbreiden kan je natuurlijk een extra koelkast plaatsen, maar je kunt ook kijken naar de aanschaf van een koelcel om je voorraad overzichtelijk en goed gekoeld op te bergen.

Een professionele oplossing

Professionele koelcellen zijn er in verschillende maten, passend bij de benodigde capaciteit en ruimte. De koelcellen zijn zeer geschikt en gemaakt voor professioneel gebruik in restaurants, cafetaria’s, kantines en voor cateringbedrijven.

De kosten van een koelcel voor horeca

Hoe prijs van een koelcel wordt bepaald en beïnvloed door de wensen van jou als ondernemer. Zo gaat het hier om:

  • Welke capaciteit heb je nodig? Je wil niet investeren in een te grote koelcel – dit kost je niet alleen extra bij aanschaf maar ook aan doorlopende energiekosten. Ook zorg je ervoor, wanneer je koelcel goed vol zit, dat je geen kou verliest bij het openen van de deur.
  • Wat is de wens voor isolatie? Om zoveel mogelijk kou in de koelcel te houden, worden de wanden en vaak ook de vloer geïsoleerd. Daarin zijn verschillende diktes mogelijk. Wij adviseren 8-10 centimeter aan isolatiedikte. Hoewel de eenmalige investering daarmee iets hoger wordt, verdien je dit terug door lager energieverbruik.
  • Soort koeling. Een betrouwbaar kwaliteitsmerk qua koelgroep zorgt voor een langere levensduur en minder storingen of uitval. Ook is het aan te raden om te kijken naar de locatie waar de koelcel staat, en wat daarin bijvoorbeeld wenselijk is qua geluidsniveau. Een geluidsarme koelgroep kan een uitkomst zijn voor het eigen team of de buren.

Investering is snel terugverdiend

De koelmotor kan ook buiten het pand geplaatst worden, met een split opstelling. Het is daarmee ook mogelijk om meerdere koelunits aan te sluiten. Hierbij gebruik je slechts één motor wat een positieve bijdrage heeft aan het energieverbruik. Een koelcel heeft een lange levensduur, hij gaat gemakkelijk tientallen jaren mee. Eventuele problemen ontstaan vaak in de techniek. Dat is dan los te vervangen zonder dat de complete cel vervangen moet worden. De investering in een koelcel is hiermee al snel terugverdiend.

Neem gerust contact met Kitchen Create op voor een vrijblijvend advies.

Je mag ons altijd een belletje geven: 

088 – 203 8000

of laat je gegevens achter om een afspraak te maken, dan bellen wij je terug.