Je bekijkt nu Onderhoud: Uw keuken kan niet zonder

Onderhoud: Uw keuken kan niet zonder

Uw professionele lijn aan keukenapparatuur mag dan de show stelen, zonder goed onderhoud zijn we nergens. Tips en tricks van de monteur voor een mooi onderhouden keuken:

Tip 1: Om een langere levensduur van uw koeling te garanderen, is het uiterst belangrijk de condensor met regelmaat te controleren op stof. Ophoping van stof kan namelijk leiden tot een mindere werking van de condensor of zelfs brandgevaar.

Tip 2: Een onderhoudscontract afsluiten voor uw apparatuur is een slimme zet; u voorkomt zo namelijk onnodige storingen. Daarnaast zorgt een onderhoudscontract voor al uw apparaten ervoor dat de continuïteit binnen uw bedrijf gewaarborgd blijft.

Tip 3: Bij temperaturen boven 50 °C ontstaat er snel kalkaanslag. Dit zorgt niet alleen voor schade, bij 1 mm kalkaanslag verbruikt een elektrisch toestel ca. 10% meer energie. Regelmatig ontkalken levert veel voordeel.

Tip 4: Voor een langere levensduur van de motor of een schoon afzuigsysteem is het van belang om afzuigfilters goed schoon te houden. Dit is ook essentieel om de brandveiligheid te waarborgen.

Tip 5: Uw koel-en vriesapparatuur moet natuurlijk zo lang mogelijk mee. Bewaar om die reden geen voorwerpen bovenop de koeling. Zo houdt u de luchtuitlaten vrij en zijn ze gemakkelijk schoon te houden.

Tip 6: Deurrubbers zijn een ontzettend belangrijk onderdeel van uw koel- en vriesapparatuur. Voorkom dat de rubbers vergaan of inscheuren door ze regelmatig te reinigen. Schone rubbers dragen bij aan een goede hygiëne van uw apparatuur.

Tip 7: Controleer uw magnetron altijd op stof. Ophopingen van stof in de luchtinlaatroosters kan de werking van de roosters tenietdoen en leiden tot een minder functionerende magnetron.

Tip 8: Wilt u reparatiekosten en zeepverbruik van uw vaatwasser zo klein mogelijk houden? Installeer dan een waterontharder voor uw vaatwasser. Vergeet ook niet regelmatig uw waterontharder te controleren op zout. Vul dit indien nodig aan tot de juiste hoeveelheid.

Tip 9: Een opzetvitrine is niet hetzelfde als een bewaarkoeling. Om deze reden is het belangrijk de opzetvitrine aan het einde van de dag uit te schakelen. Eventuele producten dient u dan uit uw opzetvitrine, terug in de koeling te plaatsen.