Poleren

Poleren is het vlekvrij maken van servies en glazen. Na het afwassen blijven hier altijd kleine vuilresten, vet en aanslag van kalk of andere mineralen zichtbaar. Met een warme, linnen doek (theedoek) kunnen deze vlekken alsnog verwijderd worden. Dit is voornaam voor een correcte presentatie van de gerechten, maar natuurlijk niet minder voor de hygiëne in de horeca keuken. Vlekken betekenen immers ook bacteriën. Tijdens de klus is het daarom van opperbelang dat er geen handcontact meer ontstaat, aangezien er dan nieuwe vetvlekken verschijnen.

POLEERMACHINE

Wie poleert, ervaart dit meestal als een vervelend karwei. Het is precies en tijdrovend werk, dat bovendien vaak tot glasbreuk of soms zelfs tot snijwonden kan leiden. Hierdoor is het ook een erg kostelijke bezigheid.

Om deze problemen te verhelpen en het proces te versnellen is een poleermachine de perfecte oplossing. Hier worden gewassen (vochtige) glazenen en bestek op borstels geplaatst en schoongewreven met warme lucht. Het werk gaat zo heel wat sneller en de kans op scherven vermindert sterk (tot 90%). De kwaliteit van de poleermachine is dan wel erg belangrijk. De experts van Kitchen Create helpen je graag met de beste poleermachine voor jouw professionele keuken. Slechte machines veroorzaken snel kortsluiting en gaan niet lang genoeg mee om een terugverdieneffect te creëren.

POLEREN MET OSMOSEWATER

Een alternatief voor de poleermachine in je grootkeuken is een afwasmachine die naspoelt met osmosewater. Osmosewater is voor 96% vrijgemaakt van mineralen (zoals kalk, magnesium en natrium). Er kan dus nagenoeg vlekvrij mee worden nagespoeld.

Advies voor je horeca keuken? Kies Kitchen Create.