Pizza Oven

DE AUTHENTIEKE PIZZA OVEN

De perfecte pizza vraagt om de juiste temperatuur. Pas bij 450 °C krijgt dit populaire Italiaanse gerecht zijn knapperige korst en rokerige smaak. Deze hitte krijg je enkel met een pizzaoven. Het geheim van een pizzaoven zit in de natuurstenen koepel en bakvloer. De hete bakvloer haalt het vocht uit het pizzadeeg en houdt de pizzabodem lekker dun. De koepel zorgt ondertussen voor een gelijke warmteverspreiding. Zo krijg je een verrukkelijk krokante pizza.

HOUTGESTOOKT OF GASGESTOOKT?

Eind 19-de eeuw bedacht men in Napels de pizza zoals je hem nu nog steeds in de betere pizzazaken eet. De traditionele houtgestookte Napolitaanse ovens vormen de basis van de huidige pizzaovens. Stoken met hout vraagt wel aandacht. Vandaag bestaan er ook handige gasgestookte pizzaovens. Als je toch de charme van een traditionele houtoven wil, kan je er altijd nog een houtblokje inleggen.

SNEL EN MULTIFUNCTIONEEL

Een pizzaoven bereikt snel de gewenste temperatuur. Dankzij de intense hitte bak je binnen de 60 à 90 seconden meerdere pizza’s tegelijk. Door de geïsoleerde koepel en de vuurvaste stenen bakvloer behoudt een pizzaoven bovendien lang zijn warmte. In deze multifunctionele oven kan je ook brood bakken, vlees braden, groenten garen en ovenschotels bereiden. Een pizzaoven is daarom een prima aanwinst voor alle professionele keukens.

SFEERVOLLE BLIKVANGER

Restaurants plaatsen hun pizzaoven graag in het zicht van de klanten. Het indrukwekkende uiterlijk creëert meteen een gezellige sfeer in een open keuken. Een afwerking met mozaïek of stuctegels maakt deze blikvanger helemaal af.

Advies voor je horeca keuken? Kies Kitchen Create.