Koelwerkbanken

Koelwerkbanken bieden de combinatie van koelcellen (onderaan) en een werkblad (bovenaan) voor een optimale opslag in de horeca keuken. Deze apparatuur wordt gebouwd volgens strikte normen qua hoogte, diepte en temperatuurklasse. Met een koelwerkbank zorg je voor veel extra werkruimte in je grootkeuken! Vooral voor de wat kleinere keukens is dit een oplossing om ruimte te creëren. Doordat je in de koelwerkbank ingrediënten koel kan bewaren en tegelijk op het blad gerechten kan bereiden creëer je efficiënte werkruimte!

KOELWERKBANK IN VERSCHILLENDE UITVOERINGEN

Men onderscheidt koelwerkbanken met ingebouwde of uitgebouwde koeling, of een koelwerkbank met deuren of laden. Deze keuze kan van belang zijn om te vermijden dat de omgevingstemperatuur te hoog oploopt. Echt drukke keukens wordt meestal aangeraden om de werkbank in een aparte ruimte te installeren, waar de nodige ventilatie kan worden voorzien. Daarnaast kan het nog een groot gemak zijn om de koelwerkbank te verrijden of juist vast te plaatsen. Wij denken graag met je mee welke koelwerkbank meerwaarde biedt voor jouw keuken.

DIEPTE EN HOOGTE

De diepte van de koelwerkbank is voornaam omdat in de grootkeuken platen en bakken met zogenaamde GN (GastroNorm) maten worden gebruikt (53 op 32,5 cm). Werkbanken die voldoen aan deze norm zijn 70 cm diep. Daarnaast onderscheidt men ook nog de EuroNorm (EN, 60 op 40 cm), waarvoor de werkbladen 80 cm diep moeten zijn. Qua hoogte zijn de meeste koelwerkbanken af te stellen tussen 85 en 95 cm. Ook types tussen 60 en 65 cm hoog worden aangeboden. Kitchen Create adviseert je graag welke maat koelwerkbank in jouw professionele keuken voor optimale prestaties zal zorgen.

TEMPERATUUR VAN DE KOELWERKBANK

Cruciaal is uiteraard de temperatuur van de koeling. Hier geldt de EN-441 norm, waarbij toestellen getest worden volgens de koeltemperatuur die ze weten te behouden al naargelang verschillende omgevingsfactoren (omgevingstemperatuur, tocht, warmtebronnen). De meestvoorkomende aanduiding is 3M2. Hierbij behouden producten een temperatuur tussen -1 en +7°C, gegeven een omgevingstemperatuur van 25°C en een relatief vochtpercentage van 60%.

Advies voor je horeca keuken? Kies Kitchen Create.