Fornuis

Het belangrijkste element in de horeca grootkeuken is toch wel het fornuis. Dit apparaat wordt het meeste gebruikt door de chef-koks en is daarom essentieel. Bij een fornuis wordt nog vaak gedacht aan een gasfornuis met een oven eronder. Tegenwoordig zijn hier veel verschillende mogelijkheden voor. Zo zijn de gasfornuizen te vinden in verschillende groottes zoals bijvoorbeeld 2, 4, 5 of 6 pits. Daarnaast zijn de fornuizen ook in gas of elektrische uitvoering te verkrijgen.

PLAATSEN VAN UW FORNUIS

Ook zijn er meerdere opties mogelijk in de plaatsing van het fornuis. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor drop-in, counter-top, met onderbouw en met oven in onderbouw. Hieronder omschrijven we de verschillende mogelijkheden in plaatsing:

Drop-in: Dit wilt zeggen dat de fornuizen kunnen worden ingebouwd in uw bakwand. Op deze manier kunnen de fornuizen op elke situatie worden ingebouwd en kunt u een creatieve indeling maken naar eigen wens.

Counter-top: Deze modellen zijn in hoogte een stukje kleiner. Hierdoor is het mogelijk om het fornuis boven op een blad te zetten en is het mogelijk om het fornuis bovenop een koelwerkbank te plaatsen.

FORNUIS: ELEKTRISCH OF GAS?

De fornuizen kun je op verschillende manieren aansluiten: gas, propaan en elektrisch. In het fornuis kun je kiezen uit verschillende branders. Dit varieert bij gasfornuizen van de 7,4 KW tot 8,4 KW per pit. Bij het aanschaffen van een fornuis is het belangrijk om een keuze te maken voor elektrisch of gas. Bij het kiezen voor een fornuis op gas is het uiteraard noodzakelijk om een gasaansluiting en gasklep te hebben in de keuken. Elektrische fornuizen daarentegen hebben een hoog vermogen en zullen moeten worden aangesloten op een aparte groep of op een krachtstroom aansluiting.

Advies voor je horeca keuken? Kies Kitchen Create.