Je bekijkt nu Onmisbaar in de ideale keuken: de Blast Chiller.

Onmisbaar in de ideale keuken: de Blast Chiller.

Onmisbaar in de ideale keuken: de Blast Chiller.

Tijdens de mise-en-place worden er vaak producten voorbereid die daarna worden teruggekoeld. Naast de tijdrovende klus van het terugkoelen en de vele afzetruimte die ervoor nodig is, gaat er vaak ook een deel van de smaak en textuur verloren.

Terugkoelen van producten
Het gebruik van een Blast Chiller in de keuken brengt hier verandering in. Het is niet meer nodig om te wachten tot producten zijn afgekoeld, maar je kan ze direct koelen of bevriezen. Doordat de producten snel gekoeld worden, blijven smaken optimaal behouden en wordt bacterievorming tegengegaan.

Invriezen van producten
Ook producten invriezen werkt super snel. Na 30 minuten kan het product al de vriezer in. Door het snelle proces worden er kleine ijskristallen gevormd in het product, ten opzichte van het reguliere proces waarbij grote ijskristallen ontstaan die de structuur van het product aanpassen. Met de Blast Chiller doe je geen concessies op de kwaliteit. Een product blijft gegarandeerd dezelfde smaak en structuur behouden.

Ook handig!Met een Blast Chiller in de keuken kan je ook snel ijs en ijsblokjes maken. Én, binnen een kwartiertje heb je je dranken gekoeld. Handig, als het terras vol zit en je snel wijn gekoeld moet krijgen.  

Meer informatie over de Blast Chiller?

Bel dan naar + (0)31 88 203 8000 of vul onderstaand contactformulier in.