Je bekijkt nu Bakken, grillen en garen met Mibrasa

Bakken, grillen en garen met Mibrasa

De Mibrasa: een prachtige en veelzijdige houtskooloven

De Mibrasa staat garant voor méér smaak en méér beleving. Deze stevige houtskooloven is gemaakt van duurzame materialen om voor een lange tijd bij hoge temperaturen optimaal te kunnen functioneren. Meerdere chef’s vertellen over de grote voordelen van deze unieke oven.

De houtskoolovens van Mibrasa, zoals de Mibrasa Parilla, is volgens velen een gebruiksvriendelijke oven die in Spanje wordt geproduceerd. Tijdens een demo-dag in een van onze proeflocaties laat de chef zien hoe het werkt. Hij begint met het op temperatuur brengen van de Mibrasa. Al binnen dertig minuten na het aansteken van de houtskool beschikt hij over een bruikbare laag gloeiende kolen.

Daarna slaat de chef aan het ‘koken’. Alles wat hij gaart, rookt en grilt, laat hij proeven. De toeschouwers zijn zichtbaar onder de indruk van de pure smaken en lichte rooksmaak waarmee het product vergezeld gaat. Groenten, vlees, vis, schaal-en schelpdieren; de smaak is intenser dan bij een confectieoven. De chef gebruikt de Mibrasa ook in zijn eigen restaurant, waar de oven eigenlijk geen moment is afgekoeld. ‘Ik gebruik hem zelfs ‘s nachts,” zegt de chef. “Zodra je de Mibrasa uitzet, blijft hij nog een paar uur op temperatuur. Ideaal om groenten mee te poffen. Die doe ik er dan ‘s avonds in , om ze er de volgende dag weer uit te halen. De buitenkant is weliswaar verbrand, maar de pure smaak binnen in onovertroffen.

Multifunctioneel

Ook vindt de chef het belangrijk dat je met de Mibrasa bijna alles kunt bereiden. “Je doet toch een zekere investering. Ik vind dan ook dat je er alles uit moet kunnen halen. Met de Mibrasa is dat letterlijk en figuurlijk het geval. Daarnaast kun je hier eindeloos mee variëren. Bijvoorbeeld door het rooster op verschillende afstanden van het vuur te plaatsen. Zo kun je spelen met de rooksmaak.”

Verrijking

De chef gebruikt zijn Mibrasa veel voor de finishing touch, eventueel nadat het product al is voorgegaard. “Met deze oven geef je jouw gerechten een extra dimensie,” besluit hij. “Het is absoluut een verrijking voor je keuken. De manier om je te onderscheiden op het gebied van smaak en beleving. Steeds vaker zie je dat de Mibrasa ook in het openbaar wordt gebruikt, zodat de gast kan meegenieten.”

Technische pluspunten van de Mibrasa:

– Mibrasa® ovens zijn uitgevoerd met een unieke onverslijtbare deurscharniering waarmee de ovendeur soepel opent en sluit.

– Door een optimale deur isolatie heeft de oven altijd een koudgreep.

– Optimale lucht geleiding met regelaar op de front van de Mibrasa® oven.

– De ovens zijn zeer zuinig in gebruik met houtskool.